egeria

een stabiel fundament

Egeria heeft in haar bestaan al veel successen op haar naam mogen schrijven. Het eerste fonds presteerde boven verwachting en legde daarmee de basis voor het solide bedrijf dat vandaag de dag een belangrijke plaats inneemt in de private equity-markt.

 

Onderdeel van het stabiele fundament van Egeria is onze backoffice. Het office management, legal, compliance en finance zijn de afgelopen jaren meegegroeid met de uitbreiding van Egeria. Een optimale informatievoorziening, zowel intern als extern, beschouwen wij als een van de belangrijkste factoren om kritisch te zijn op ons succes. In het backoffice team werken nu tien personen.

Egeria

Private Equity Fund III

Oprichting: oktober 2008

Omvang fonds: € 500 miljoen

Aantal investeringen: 7

Aantal desinvesteringen: 5

 

In 2010 realiseerde Egeria III haar eerste vier investeringen. In totaal zijn er zeven investeringen door het fonds verricht. Het team van Egeria staat de portefeuillebedrijven bij met innoveren en uitbreiden, en met succes: vijf verkopen in 2015 en 2016 leverden in totaal 4,5 maal de initiële investering op.

 

Den Braven

Den Braven Sealants is één van de marktleidende producenten en leveranciers van kwalitatief hoogstaande afdichtingsmaterialen.

DYNNIQ

Een dynamisch, high-tech en innovatief bedrijf dat wereldwijd geïntegreerde mobiliteits- en energieoplossingen biedt.

Egeria

Private Equity Fund IV

Oprichting: oktober 2013

Omvang fonds: € 600 miljoen

Aantal investeringen: 8

 

Egeria IV deed haar eerste investeringen in 2014. Vijftien professionals in het private equity-team leiden de investeringen in goede banen. De investeerders van het fonds bestaan voor het grootste deel uit institutionele, internationale investeerders en daarnaast uit private investeerders.

 

SIF GROUP

Productie van zware buisvormige (fundering) constructies voor de offshore olie- en gasindustrieën en de offshore windmolenparken.

Egeria Longholds

Oprichting: December 2006

Aantal investeringen: 5

 

Naast de gebruikelijke private equity-fondsen met een looptijd van circa tien jaar, heeft Egeria ook een longholdstrategie. Dankzij een onbeperkte looptijd en grootte geeft dit onderdeel Egeria de mogelijkheid om bedrijven voor vele decennia in portefeuille te houden. Dit biedt ons de kans om hen uitgebreid bij te staan in hun ontwikkeling en ze succesvol te maken. De gemiddelde holding period is momenteel veertien jaar. De bedrijven in de longholdportefeuille van Egeria zijn in deze periode gemiddeld meer dan verdrievoudigd in waarde.

 

Het longholdteam is doorlopend actief op zoek naar verdere uitbreiding van haar portefeuille. Hierbij focust zij zich op bedrijven die een langere investeringsperiode wensen ten opzichte van de traditionele private equity-holdingperiode.

 

Duurzaam ondernemen

Ethisch en verantwoord werken: dat willen we bij al onze portfolio-bedrijven waarborgen. Wij geloven dat duurzaam werken en waarde creëren onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Onze ambitie is daarom om bedrijven duurzaam te maken op het gebied van milieu, sociaal beleid en bestuur. We doen er alles aan om duurzaamheid structureel te integreren in onze investeringsprocessen. Duurzame kansen zoeken, creëren en grijpen spelen hierbij een belangrijke rol.

 

Met jaarlijkse rapportages over prioriteiten en plannen op duurzaamheidsgebied houden we de voortgang van onze portfoliobedrijven in de gaten en blijft duurzaamheid onder de aandacht. Om onze doelen op het gebied van duurzaamheid te onderstrepen, heeft Egeria in 2013 de Principles for Responsible Investments van de Verenigde Naties (PRI) ondertekend.

 

BOSTON

Egeria investeert in commercieel en residentieel onroerend goed op toplocaties, zoals aan de Newbury Street in Boston.

Egeria

Real Estate Investments

& Development

Investments

Door te investeren in onroerend goed streeft Egeria ernaar een solide beleggingsportefeuille op te bouwen. Investeringen bevinden zich voornamelijk in de Randstad in Nederland, in Berlijn en in Boston. Dit vanwege de sterke lokale economieën in deze gebieden. Egeria Real Estate Investments richt zich op A1 retaillocaties en residentieel wonen.

 

Development

Sinds 2015 is Egeria Real Estate Development actief in het (her)ontwikkelen van onroerend goed projecten in de Randstad. Egeria verwerft voor eigen rekening en risico posities om deze te ontwikkelen en te verkopen aan (institutionele) beleggers of consumenten. Egeria richt zich voornamelijk op transformatie­projecten in binnenstedelijke gebieden, waarbij onder andere oude kantoorgebouwen worden getransformeerd tot woningen. Op deze manier dragen wij bij aan het realiseren van een nieuwe bestemming voor leegstaande gebouwen.

 

Het internationale onroerend goed team bestaat uit tien professionals. Samen met betrouwbare partners die de branche kennen en ervaring hebben met projectontwikkeling, creëren we duurzame investeringen.

 

 

Bekijk het gehele team online

Dit online magazine is
geoptimaliseerd voor
desktop en tablet.